Belg weet niet hoeveel pensioen hij zal krijgen

Belg weet niet hoeveel pensioen hij zal krijgenhoeveel wettelijk pensioen hij later zal krijgen. Slechts 14% denkt voldoende middelen te zullen hebben om goed te kunnen leven na zijn pensioen. Amper 13% heeft een echt financieel plan voor later. Meer en meer studies, waarvan de resultaten de voorbije weken verschenen in de media, tonen aan dat de Belg zich zorgen maakt over zijn pensioen.

Belg weet niet hoeveel pensioen hij zal krijgen

De resultaten bevestigen het onderzoek dat Bank de Kremer liet uitvoeren begin juni. Daaruit bleek dat de Vlaming vaker wakker ligt van zijn pensioen dan van zijn gezondheid (52%) of zijn werk (30%). 64% van de Vlamingen gaf tijdens het onderzoek ook aan nood te hebben aan een beter zicht op zijn financiële situatie op pensioenleeftijd.

De Belg heeft dus geen concreet zicht op zijn pensioen, maakt er zich (terecht) zorgen over maar doet er niets aan. Omdat informatie hierover moeilijk te vinden is en omdat de info die we vinden of krijgen vaak ontoereikend, onduidelijk, tegenstrijdig of niet persoonlijk genoeg is.

App helpt je in kaart te brengen waar je staat

Daarom lanceerde Bank de Kremer een app die toelaat om je volledige financiën in kaart te brengen en een projectie te maken naar je pensioenleeftijd. Volledig vrijblijvend en anoniem. Zo krijg je een gedetailleerd beeld van je financiële mogelijkheden tijdens je pensioen en of dat overeenkomt met de levensstandaard die je nu gewoon bent.

Hoe werkt de app?

Inzicht begint bij overzicht. In de app breng je zowel je roerend als onroerend vermogen in, je groepsverzekeringen, pensioensparen, kredieten, beleggingen… Zo krijg je een duidelijk overzicht van waar je vandaag financieel staat. De app geeft je vervolgens een projectie naar je financiële situatie op pensioenleeftijd. Met dit inzicht neem je zelf financiële beslissingen en zorg je ervoor dat je net iets meer uit je geld kan halen.

De app van Bank de Kremer is er voor iedereen. Je hoeft dus geen klant te zijn om de app te kunnen gebruiken.