Coronakoorts op de beurs: instappen of verkopen?

Fabrieken sluiten, toerisme neemt af en consumptie kent een forse daling. De uitbraak van het coronavirus zorgde niet alleen voor een oplopend dodentol, maar stuurde de Chinese economie ook in een neerwaartse spiraal. Hét schoolvoorbeeld van hoe emoties beurskoersen stevig kunnen laten kelderen! Is investeren dan wel slim? En hoe houd je het hoofd koel in tijden van het coronavirus? Bank de Kremer houdt de balans tussen ratio en emotie, risico en rendement. Lees de gevolgen van het coronavirus voor jouw portefeuille.

Coronakoorts op de beurs: instappen of verkopen

Coronavirus besmet CSI 300 Index

Eind vorig jaar riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het coronavirus uit als een indrukwekkende dreiging voor de volksgezondheid. Een besmettelijk virus mét globale impact, want wat startte als een plotse uitbraak in de Chinese metropool Wuhan, veroverde vlot de voorpagina’s over de hele wereld. De reactie van de Chinese CSI 300 Index sprak dan ook boekdelen: met een verlies van bijna 9%, stevent China af op de grootste beursval sinds 2015. Dalingen waar zelfs de beste belegger van opschrikt!

Eerste hulp bij angst op de beurs

Hoewel het perfect normaal is dat onverwachte gebeurtenissen de aandelenmarkten rood kleuren, roept dit toch heel wat vragen en twijfels op. Ga ik mijn geld verliezen? Stel ik mijn aankoop uit? Verkoop ik mijn aandelen voor het te laat is? Voor je het weet, beland je in een emotionele rollercoaster van angst en onzekerheid. Toch is het belangrijk om je beleggingsportefeuille niet te laten leiden door de waan van de dag. Beurskoersen schommelen immers standaard op en neer, ook in een rustig financieel klimaat.  

Gebalanceerd beleggen met Bank de Kremer

Bank de Kremer plaatst de coronakoorts in perspectief. Onze visie? What comes down, must go up. Wij geloven in duurzaam vermogensbeheer en gespreide beleggingsfondsen, volledig op maat van je startkapitaal en beleggingsprofiel.

Word klant bij Bank de Kremer, ga voor een gespreide instap en beleg iedere maand een vast bedrag in uitstekende beleggingsfondsen van zusterbank Delen Private Bank. Zo spreid je het risico in de tijd en behaal je duurzaam rendement op lange termijn. Stabiliteit is onze prioriteit, altijd.