Een beleggingsplan: beredeneerd bouwen aan een goed pensioen

Het coronavirus, politieke spanningen, economische recessies, … Klanten zijn vaak bang om op het verkeerde moment te beginnen met beleggen. Met een beleggingsplan investeer je systematisch in je toekomst en spreid je het risico over de tijd. Stabiliteit op lange termijn, dat is ons uitgangspunt.

beleggingsplan_848x350

Verstandig op pensioen met Bank de Kremer

Een beleggingsplan vergelijk je best met de aflossing van een hypothecair krediet. Net zoals bij de afbetaling van je huis, zet je bij een beleggingsplan maandelijks automatisch een bepaalde som opzij. Zo leg je een spaarpot aan voor later, zodat je ook na je pensioen de dingen kan blijven doen die je graag doet.

De voordelen van een beleggingsplan

Hoe je het ook draait of keert: een beleggingsplan wérkt. Daar zijn onze tevreden klanten het beste bewijs van! Benieuwd naar de voordelen van planmatig beleggen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Met een beleggingsplan…

… ontwikkel je een spaardiscipline

Voorkomen dat je op het einde van de maand helemaal niets gespaard hebt? Wie instapt in een beleggingsplan, zet bij het begin van elke maand een bepaald bedrag opzij. Systematisch én automatisch, perfect voor je financiële gemoedsrust.

… kapitaliseer je de opbrengst

Samengesteld rendement zorgt voor een sneeuwbaleffect. Hoe? Stel dat je 100.000 euro belegt in een gespreide portefeuille met 4% rendement. Na een jaar stijgt de waarde van je beleggingsportefeuille naar 104.000 euro. Het tweede jaar zorgt diezelfde 4% voor een stijging van 108.160 euro. Hoe vroeger je hiermee start, hoe groter de boost van je vermogen.

… ben je minder afhankelijk van het financieel klimaat

Het beste moment om te starten met beleggen? Een beleggingsplan biedt een gefundeerd antwoord op schommelende beurskoersen. Door elke maand voor een vast stukje in te stappen, koop je soms tegen hogere en soms tegen lagere koersen. Zo heb je na verloop van tijd een investering tegen een zeer goede gemiddelde aankoopkoers en ben je op lange termijn altijd de winnende partij.

Investeren in een stevig appeltje voor de dorst? Financiële zekerheid komt niet vanzelf. Wie na zijn loopbaan zorgeloos wil blijven genieten, neemt de touwtjes daarom beter zelf in handen. Met een beleggingsplan zet je maandelijks geld opzij waardoor je op het einde van de rit extra vermogen opbouwt naast je wettelijk pensioen.