Financiële check-up in vijf stappen

Met de Bank de Kremer app doe je zelf een grondige financiële check-up van je vermogen. Zonder verplichtingen en gratis, ook als je geen klant van Bank de Kremer bent.

blog_verschil-tak21-en-tak23_300x848

De app neemt je stap voor stap mee in de analyse van je vermogen. Met een belangrijk resultaat: een persoonlijk stappenplan met concrete tips om je geld meer te doen opbrengen en je vermogen verder op te bouwen.

Een financiële check-up van je vermogen in vijf stappen:

Stap 1 – Hou je voldoende cashreserve aan?

Om gerust te kunnen leven moet er voldoende cashreserve op je spaarrekening staan. Plots een nieuwe verwarmingsketel nodig? Die betaal je met de buffer op je spaarrekening. Ook voor de mogelijke aankoop van een nieuwe keuken, volgend jaar, hou je het best voldoende cash aan.

Stap 2 – Put je alle fiscale mogelijkheden uit?

Doe je al aan pensioensparen? En aan langetermijnsparen? Prima. Toch nog niet? Dan adviseren we je om daarmee te beginnen. Want de overheid moedigt beide formules aan met een aanzienlijk belastingvoordeel op het gespaarde bedrag.

Stap 3 - Wat is je risicoappetijt?

Je verwacht wel wat meer rendement dan een spaarrekening biedt. Logisch. Maar welk risico ben je dan bereid te nemen? Bij Bank de Kremer kijken we trouwens verder dan alleen naar rendement. We stellen je een mix van spaarproducten en beleggingen voor, afgestemd op je risicoappetijt. Zo bouwen we aan een portefeuille waarbij jij je goed voelt. Met de focus op lange termijn.

Stap 4 - Is je huidige vermogen optimaal belegd?

Hoeveel geld staat er op je spaarrekening? Beleg je al in aandelenfondsen? Dit is de stap waarbij we nagaan of je vermogen optimaal over verschillende beleggingsproducten is verdeeld, volgens je risicoappetijt.

Stap 5 - Spaar je maandelijks?

Zet je maandelijks geld opzij op een spaarrekening? Of beleg je dat bedrag? Beleg je maandelijks, dan krijg je een sneeuwbaleffect van rente op rente. Zo bouw je op lange termijn een aanzienlijk kapitaal op, zonder al te veel moeite.

Het resultaat van de financiële check-up is een persoonlijk stappenplan. Je krijgt advies over hoe je je vermogen meer kunt doen opbrengen en hoe we dat bij Bank de Kremer concreet aanpakken. Interesse in ons aanbod? Je kunt online meteen klant worden. Of maak eerst een afspraak met een van onze adviseurs voor een gesprek.