Je vermogen in kaart – over alle banken heen

De Belg is op zoek naar een app waarin hij zijn volledige financiële vermogen – over alle banken heen - kan groeperen. Hij heeft het immers moeilijk het overzicht te bewaren over zijn financiën, zo blijkt uit het artikel “Belgen willen al hun financiële tegoeden in één app zien” in De Tijd. De app van Bank de Kremer biedt deze mogelijkheid, ook als je geen klant bent!

blog_jevermogeninkaart2_848x300

De Belg is niet trouw aan één en dezelfde financiële instelling. Hij spreidt zijn financiële tegoeden graag over meerdere banken. Gevolg is wel dat hij het vaak moeilijk heeft om het overzicht op zijn volledige vermogen te bewaren en door de bomen het bos nog te zien. Hij weet dus niet exact waar hij financieel aan toe is en hoe hij zijn vermogen het best kan organiseren.

Bijgevolg is hij op zoek naar een onafhankelijke app waarmee hij zijn volledige vermogen makkelijk in kaart kan brengen. En waarmee hij in één oogopslag een overzicht heeft van zijn financiën – over de verschillende banken heen. Dat blijkt uit een onderzoek van een wereldwijde vermogensbeheerder.

Google of Amazon?

In de VS bestaan zulke applicaties al. In België kunnen klanten op basis van de Europese wetgeving PSD2 hun bank vragen gegevens – voorlopig enkel van de zichtrekeningen, niet van het volledige vermogen - te delen met derden, dus ook met andere banken. Op die manier kan je bv. in je KBC-app rekeninginfo oproepen van je andere banken.

Het valt dus te verwachten dat het niet lang meer zal duren vooraleer ook in België een nieuwe fintech of een grote speler als Google, Apple of Amazon een dergelijke app op de markt zal brengen.

Al mogelijk met de app van Bank de Kremer

Vraag blijft natuurlijk of de Belg zit te wachten op een app van zo’n grote speler. Zeker aangezien zo’n app bij ons… in feite al bestaat!

Met de in eigen huis ontwikkelde app van Bank de Kremer breng je zelf je volledige vermogen, inkomsten en uitgaven in kaart – van alle banken en financiële instellingen waar je rekeningen, spaarproducten en beleggingen hebt. Samen met de info over je onroerend goed en groepsverzekeringen bekom je zo een volledig overzicht van je vermogen.

En de app kan nog meer. Ben je van plan je kinderen een financieel duwtje in de rug te geven? Verwacht je een loonsverhoging? Ben je van plan een buitenverblijf te kopen? Dan kan je in de app meteen zien wat de impact hiervan is op je vermogen, nu en in de toekomst.

Persoonlijk advies

Indien gewenst kan je onze adviseurs altijd contacteren voor een afspraak. Samen overlopen we de door jou ingevulde gegevens en bekijken we of de opbouw van je vermogen strookt met je risicoappetijt en persoonlijke situatie. Waarbij we altijd streven naar een evenwicht tussen cashreserve, veilige spaarformules en rendement.