Met een expert je vermogen optimaliseren

Almaar meer mensen gebruiken de app van Bank de Kremer. Sommigen vullen de app volledig zelf in, anderen vragen een adviseur om hulp, voor alle zekerheid of omdat hun situatie wat complex(er) is. Eveline Keller leidt het team van adviseurs en licht het belang van persoonlijk advies toe.

vermogen-optimaliseren-848x300

Als je de app van Bank de Kremer invult, dan krijg je een gedetailleerd overzicht van al je financiële middelen, punctueel of gespreid in de tijd. Of het nu gaat om inkomsten, uitgaven, leningen, spaargeld, roerende of onroerende beleggingen, een groepsverzekering … Dat overzicht bezorgt je inzicht in de gevolgen van gebeurtenissen in je leven. Denk aan erven, de laatste schijf van de lening voor je woning betalen, vóór je pensioen stoppen met werken, enzovoort. Dat kom je allemaal via de app te weten, ook als je geen klant van Bank de Kremer bent, gratis en anoniem.

Eveline Keller, teamleader adviseurs: “Na het overzicht en inzicht, doe je met de app ook een financiële check-up van je vermogen. Daaruit volgt – nog altijd via de app – gericht advies, zeg maar het antwoord op belangrijke vragen. Is je financiële buffer groot genoeg bij een tijdelijk verlies van inkomsten, of om onverwachte kosten het hoofd te bieden? Heb je echt wel alle fiscale pistes uitgeput? Beantwoordt de spreiding van je vermogen (cash, sparen en beleggen) aan je risicoappetijt, beleggersprofiel en persoonlijke situatie of wensen?”

Zeker van je stuk dankzij de adviseur

Je kunt zelf je vermogen via de app optimaliseren of daarvoor een afspraak maken met een adviseur in een van onze kantoren. “Best wel wat mensen, klant of niet, verkiezen dat laatste”, licht Keller toe. “Ze willen zeker zijn dat de app volledig en goed is ingevuld. En vooral, ze kunnen tijdens zo’n afspraak, in een persoonlijk gesprek met een expert, hun wensen en bezorgdheden uiten. Kortom, ze krijgen vermogensbegeleiding op maat.

Na dat gesprek weet je of je over voldoende cashreserve beschikt en hoe je met een gedeelte van je cash en spaargeld meer rendement kunt nastreven. De adviseur kijkt bovendien na of je wel degelijk alle fiscale mogelijkheden benut, zoals pensioensparen, langetermijnsparen … Bij dat alles houdt hij natuurlijk rekening met je risicoappetijt en beleggersprofiel.

Een sprekend voorbeeld

evelinekeller_200x300

Eveline Keller: “Laatst nog kwam een echtpaar bij ons voor een gesprek. Ze hadden eerder de app helemaal ingevuld en toen bekroop hen het gevoel dat hun vermogen niet goed gespreid was. Dat klopte maar al te zeer. Man en vrouw bezaten flink wat vastgoed, dat grotendeels verouderd was: een reëel risico op de huurmarkt en een groeiende kostenpost.”

“Al tijdens het gesprek viel de beslissing om een groot deel van het vastgoed van de hand te doen, één nieuw appartement aan zee te kopen en het saldo van de opbrengst anders te activeren. Een prima beslissing, die werd getriggerd door het invullen van de app en het daaropvolgende gesprek met een adviseur.”

Spreiden blijft belangrijk

“We merken dat veel mensen meer sparen dan nodig is, omdat ze de financiële markt (nog) niet vertrouwen”, zegt nog Keller. “Het is nochtans belangrijk om met cash en spaarcenten die je gedurende een langere tijd kunt missen, de optimale combinatie van kapitaalgarantie en rendement na te streven. Net daarvoor doe je een beroep op de experts van Bank de Kremer.

Eveline Keller: “Sommige mensen geven, via de app of tijdens een gesprek, bijvoorbeeld aan dat ze hun portefeuille voor 70% dynamisch willen beleggen, maar ze doen het voor slechts 30%. Of omgekeerd. Zoiets moet je echt wel bijsturen. In onze vermogensbegeleiding optimaliseren we daarom de spreiding van het vermogen van de klant – volgens zijn wensen en profiel – over cash, veilige beleggingen (met kapitaalgarantie, zoals termijnrekeningen en levensverzekeringen van het type tak 21) en dynamische beleggingen (aandelen en obligaties of fondsen).

Bestaat er een kloof tussen wat je hebt en wat je wilt, als vermogen? Maak een afspraak met een adviseur bij Bank de Kremer om te vernemen hoe je kunt ingrijpen.