Na 1 jaar gebruiken meer dan 10.000 mensen onze app

Een eerste verjaardag is altijd een belevenis. Ook die van de lancering van een nieuwe bank en een nieuwe app. En daar wil je trots over communiceren, met klanten en met potentiële klanten. Ik heb het natuurlijk over Bank de Kremer en onze innovatieve app, waarmee het voorbije jaar ruim 10.000 mensen hun financiële situatie in kaart en hun vermogen in evenwicht hebben gebracht.

10.000 mensen gebruiken onze app

Die mensen meten en weten alvast waar ze vandaag staan en waar ze morgen zullen staan. En wat ons in hun reacties opviel, is dat de gebruiksvriendelijke app doet wat we beloven. Nogal wiedes, denk je dan, maar vanzelfsprekend is dat niet. Ook al test je een innovatieve applicatie uitvoerig vooraf, je weet nooit zeker hoe die in de dagelijkse realiteit zal worden onthaald. Onze app antwoordt duidelijk op een nood in de markt en biedt mogelijkheden die heel wat mensen, met een beperkt of uitgebreid vermogen, aanspreken.


Twee grote stappen

In een eerste stap brengt de app je vermogen, inkomsten en uitgaven bij uiteenlopende financiële spelers overzichtelijk in kaart. Dat leidt tot een gedetailleerd beeld van je financiële situatie op pensioenleeftijd. Zodra je alles hebt ingevoerd, kun je met de app de gevolgen van specifieke gebeurtenissen op je financiële situatie simuleren. Denk aan een promotie, een erfenis, de verkoop van je huis op de buiten in ruil voor een flat in de stad, of vroeger stoppen met werken.

De tweede stap volgt meestal kort daarna. Via de app maak je – klant of niet – met een adviseur een afspraak in een van onze kantoren. Om de ingevoerde gegevens te vervolledigen of te verifiëren? Jawel, maar vooral om te vernemen of de opbouw van je vermogen strookt met je risicoappetijt en persoonlijke situatie.

Dat wordt een bijzonder belangrijke afspraak, want de adviseur vertelt je bovendien of je vermogen evenwichtig is verdeeld over drie voorname rubrieken: cashreserve, veilige spaarformules en streven naar rendement. Aan jou de keuze om daarna alleen (via de app) of in overleg met een adviseur je vermogen verder te optimaliseren.


Vermogensbegeleiding zoals het hoort

Dat is wat we bij Bank de Kremer voor je doen: we maken je via vermogensbegeleiding wegwijs in alles wat je financiën aanbelangt. Zodat je de juiste beslissingen neemt voor een zorgeloze toekomst. Op jouw verzoek helpen we je bovendien, als aanvullende bank, om met je beschikbare middelen je vermogen beter af te stemmen op je risicoappetijt en persoonlijke situatie of doelstellingen, nu of later.

Aarzel vooral niet om bij de minste vraag of twijfel contact met een adviseur op te nemen. Ik zei het al: die afspraak wordt een belangrijke stap in je leven.

Mieke Janssens
CEO Bank de Kremer