Voor je een schenking doet…

Wil je je kinderen een financieel duwtje in de rug geven? Prima, maar ken je ook de impact daarvan op je maandelijkse pensioenbedrag? Want wat je voordien aan je kinderen schenkt, kun je – eenmaal met pensioen – natuurlijk zelf niet meer uitgeven. Met onze app bereken je nu al de impact van je schenking op je pensioenbedrag.

Vooraleer je een schenking doet

Hoe ga je te werk? Klik bovenaan op de tab “Pensioen” voor een overzicht van je gewenste uitgaven en voor je maandelijks te besteden pensioenbedrag. Dat bedrag is natuurlijk afhankelijk van je levensverwachting en je gekozen pensioenleeftijd. Wil je die wijzigen? Klik dan op het tandwieltje naast “Hoe kan je leven tijdens je pensioen?”.

Gebeurtenissen toevoegen

Om de impact van een schenking te zien, klik je op “+ Gebeurtenis toevoegen”. Je kunt verschillende typen gebeurtenissen toevoegen, zowel grote uitgaven als extra inkomsten. Kies voor “een grote uitgave toevoegen”, vul het bedrag van de schenking in en ook het jaar waarin je de schenking wil doen. Heb je meerdere kinderen en overweeg je schenkingen van verschillende bedragen of op verschillende tijdstippen? Voer dan verschillende gebeurtenissen in.

Zodra je een gebeurtenis hebt toegevoegd, zie je het aangepaste maandelijkse pensioenbedrag. Je kunt overigens gebeurtenissen aan- of uitvinken om hun impact te simuleren.