Wat vind je op www.mypension.be?

In 2010 werd Mypension.be ontwikkeld door de Rijksdienst voor Pensioenen. Op Mypension.be krijg je een compleet online overzicht van je pensioendossier. Wanneer kan je met pensioen? Hoeveel wettelijk pensioen zal je krijgen? Hoeveel aanvullend pensioen heb je momenteel? Allemaal vragen die op www.mypension.be worden beantwoord.

Mypension.be geeft je toegang tot alle informatie met betrekking tot je pensioen. Zowel je wettelijk pensioen (eerste pijler) als je aanvullende pensioen (tweede pijler) via je werkgever. Je vindt er een overzicht van je volledige professionele loopbaan zoals die gebruikt wordt voor de berekening van je pensioen. In de toekomst zal je ook toekomstige loopbaankeuzes kunnen simuleren en berekenen wat de impact is op je pensioendatum en -bedrag.

Wil je graag weten wanneer je met pensioen kan? Mypension.be geeft je een schatting van je wettelijke pensioendatum en de vervroegde pensioendatum, rekening houdend met je loopbaan en de huidige pensioenwetgeving.

Wettelijk pensioen

Graag weten hoeveel pensioen je zal krijgen? Mypension.be geeft een schatting van je pensioenbedrag. Kan je vroeger met pensioen? Dan vind je ook een schatting van je pensioenbedrag op deze datum. Je kan ook zelf een datum van voorkeur ingeven om je pensioenbedrag te berekenen. Zo kan je zien wat de invloed is op je pensioen wanneer je vroeger zou stoppen met werken. Of als je beslist om juist langer te blijven werken. Mypension.be houdt hierbij rekening met de pensioenrechten die je hebt opgebouwd als werknemer, als zelfstandige of als ambtenaar.

Aanvullend pensioen

Benieuwd hoeveel je aanvullend pensioen bedraagt? Zowel van je huidige werkgever als van je vorige werkgevers? Op Mypension.be vind je alle groepsverzekeringen waaraan je hebt deelgenomen bij alle werkgevers uit je loopbaan. Verander je van werk, dan wordt ook de informatie op Mypension.be aangepast.

Om in te loggen, surf je naar www.mypension.be en klik je op ‘Aanmelden’. Je kan inloggen met je eID-kaart, met een éénmalige beveiligingscode of via Itsme.